{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Laureat dobija mastionicu i pero te 7.000 KM nagrade

6.9.2012. u 22:15
4
14
Laureat dobija mastionicu i pero te 7.000 KM nagrade
4
Dvanaesti međunarodni književni susreti Cum grano salis otvoreni su druženjem sa književnikom Srđanom Srdićem i promocijom romana “Bremasoni” koja je upriličena u atelju Ismet Mujezinović u Tuzli.
Do sada je u konkurenciji za nagradu “Meša Selimović” bilo 150 autora, a ovogodišnji laureat će pored mastionice i pera dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 7.000 KM.

Književan nagrada “Meša Selimović” dodjeljuje se autorima sa područja Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH koji su svoja djela objavili u 2011. godini. U najužoj konkurenciji za ovogodišnju nagradu prema odluci žirija kojim je predsjedavao akademik Zdenko Lešić našli su se sljedeći romani: “Knjiga o Uni” Faruka Šehića (BiH), “Sanjao sam slonove” Ivice Đikića (Hrvatska), “Kalendar Maja” Zorana Ferića (Hrvatska), “Mein Kampf” Svetislava Basare (Srbija) i “Bernardijeva soba” Slobodana Tišme (Srbija).

Svečano proglašenje pobjednika je predviđeno za subotu u 20:30 sati na kompleksu Panonskih jezera, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova proglašenje će biti obavljeno u Narodnom pozorištu. Cum grano salis bit će završeni u nadjelju kada će se u 10 sati organizovati druženje sa ovogodišnjim laureatom u café-baru Sidney.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: