Kultura
7

Late Nite Magacin Kabare gostuje u Zagrebu

Klix.ba
U okviru festivala "5 dana Sarajeva u Zagrebu", u petak 07. 12. 2012.godine, Magacin Kabare će se po drugi put predstaviti zagrebačkoj publici.

Ovog puta u klubu Velvet, ekipa Magacin Kabarea će predstaviti Late Nite Show, koncept koji svake subote sarajevska publika može pogledati u caffe clubu Gogo.

Amy Danielson i Mona Muratović pripremit će zagrebačku publiku za predstavu večeri. Mjuzikl "Jedinac" u kojem uloge tumače Zana Marjanović, Moamer Kasumović i Aldin Tucić, kao pedstava večeri, ispričat će priču o jednoj tipičnoj čaršijskoj porodici koja nakon smrti oca gubi svog kormilara. Predstava koja je u samo nekoliko igranja u Sarajevu napravila veliki uspjeh, zasigurno će zabaviti i nasmijati i zagrebačku publiku.

Zvanično otvorenje festivala će biti održano premijerom filma Body Complete, redatelja Lukasa Sturma i kabaretskom večeri Magacin Kabarea. Organizatori festivala, Udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BiH i agencija PRiredba, ugostit će Emira Kapetanovića, reditelja predstave Jedinac i glumačku ekipu Magacin Kabarea, na press konferenciji koja će se održati 06. 12. u četvrtak, gdje će se hrvatskim medijima i javnosti pobliže predstaviti koncept rada i Late Nite Show Magacin Kabarea.

Ekipa Magacin Kabarea nakon predstavljanja zagrebačkoj publici se vraća u Sarajevo, jer u subotu 08. 12. u caffe clubu Gogo, u okviru Late Nite Showa, Mona Muratović će se predstaviti još jednom kroz crnu komediju "Kći", u režiji Emira Kapetnovića.

Ukoliko do sada niste imali priliku pogledati Kći u sklopu Late nite programa Magacin Kabarea, rezervaciju možete izvršiti putem Facebook profila Magacin Kabarea, putem e-maila: [email protected] ili na broj telefona 066/935-337.