Kultura
0

Lane Gutović oduševio Mostarce: Srećko Šojić postaje predsjednik Evropske komisije

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Milan Lane Gutović, prvi je put poslije raspada bivše države sa nekim svojim projektom došao u Mostar i to u velikom stilu. Odlično ispunjena velika sala Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosača skoro sat i pol uživala je u novoj komediji ovog sjajnog glumca i komičara.

"Ukrađena ličnos'" nova je komedija Laneta Gutovića koja puni pozorišne dvorane u Srbiji, ali i zemljama regije. Nakon Splita sinoć, večeras je mostarska publika ponovo uživala u zgodama Srećka Šojića, neponovljivog anti-heroja društveno političke scene.

"Srećko Šojić se nije promijenio, ostao je isti, samo je država oko njega, društvo u cjelini propalo. Društvo se srozalo pa je Šojić napredovao i došao do Skupštine. Sad on ima veće ambicije i piše Evropskoj komisiji i uniji da ga oni imenuju za predsjednika. Šojić zna da izbori ništa ne mijenjaju", prije predstave za Klix.ba kazao je popularni glumac.

Mostarci su svako malo smijehom i aplauzima prekidali monolog sa scene, diktiranje pisma evropskim autoritetima za imenovanje na novu odgovornu poziciju.

Gutović je od "Tesne kože", preko "Bele lađe", do ovog novog projekta ispisao malu humorističnu historiju ovih prostora izrugujući se društvenim pojavama kojima smo okruženi.