Kultura
17

Ladies In od ovog mjeseca i u Tuzli

Klix.ba
Jedinstvena promocija kulture i ženskog poduzetništva se nastavlja. U organizaciji Altermedije nakon uspješno održanih Ladies In evenata u Sarajevu, od ovog mjeseca samo za poslovne žene druženje uz predstavu organizovat će se i u Tuzli u Narodnom pozorištu sa početkom u 19:30h.

Ovaj događaj namijenjen je urbanim i poslovnim ženama koje sada imaju mogućnost da se uz promociju pozitivnih vrijednosti dobro zabave i kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme. Ladies In je noć razgovora, dobrog raspoloženja, opuštene atmosfere i odlične predstave.

Predstava koju će poslovne žene imati priliku pogledati je urnebesna komedija „Budala na večeri“ realizovana po tekstu Paula Fransisa Vebera, čuvenog francuskog scenariste, pozorišnog reditelja i pisca. Predstava je, tvrdi njen reditelj, svojevrsna mala osveta velikim moćnicima koji se igraju životima običnih ljudi. Glavne uloge reditelj Midhat Kušljugić povjerio je iskusnom Milenku Iliktareviću i Edisu Žiliću. Također, u predstavi glume i Željka Marinić i Remiri Osmanović. Pored već nabrojanih male, ali značajne uloge u predstavi imaju i Siniša Udovičić, Elvis Jahić i Midhat Kušljugić.

Ladies In by Jana, voda s porukom ljubavi je projekat koji promovira kulturu, žensko poduzetništvo, pozitivne životne vrijednosti i kulturu dijaloga. Ovo druženje pripadnica nježnijeg spola održavat će se jednom mjesečno do kraja godine pod pokroviteljstvom Jane, vode s porukom ljubavi koja sudjelovanjem podržava razvoju jedinstvenih pozitivnih priča u BiH.