Zetra
0

Kurs flamenco plesa uz Sarajku Devlu "La Sultanu"

Sarajevo-x.com
Sljedećeg vikenda, 19. i 20. decembra, u prostorijama plesnog centra "Gloria" u sarajevskoj dvorani Zetra bit će održan kurs flamenco plesa o osnovnim flamenco figurama i filozofiji, a sve zainteresovane koji dođu podučavat će međunarodna plesačica i instruktorica Devla La Sultana.

Bez obzira na dob i plesno iskustvo svi su pozvani da pohađaju kurs, a Devla, porijeklom Sarajka, koja je za 25 godina živjela u više od 20 zemalja svijeta, podučit će vas tehnikama flamenca.

Ova zadivljujuće temperamentna plesačica govori sedam svjetskih jezika, svoju umjetničku karijeru započela je još prije deset godina, učeći od najboljih svjetskih učitelja flamenco plesa. Do danas je održala brojna predavanja o flamenco plesu u više od deset zemalja.

Predavala je na Višoj školi umjetnosti flamenca u Granadi i Nacionalnoj asocijaciji romskih žena u Sevilji. Bila je direktor škole flamenco umjetnosti "Prendia" ("Goruća"), gdje je predavala naprednim studentima-plesačima i profesionalcima iz cijelog svijeta, također dajući intenzivne vikend-kurseve u plesnim centrima širom Evrope.

Sa svojom grupom renomiranih muzičara, Devla "La Sultana" je nastupala na brojnim internacionalnim festivalima i teatrima u Washingtonu, New Mexicu, New Yorku, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Maroku, Portoriku i drugim mjestima.

Prijave na flamenco vikend kurs i druge informacije o ovom strastvenom, snažnom i gracioznom plesnom stilu španskog porijekla mogu se naći na web stranici www.gloria.ba.