{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kulturni sadržaji u Bošnjačkom institutu

S
29.1.2008. u 18:08
0
0
Kulturni sadržaji u Bošnjačkom institutu
0
Kulturni sadržaji u Bošnjačkom institutu
Bogat kulturno-umjetnički sadržaj u Bošnjačkom institutu u Sarajevu nudi kulturno bogatstvo za sve posjetioce. U Institutu se, između ostalog, nalazi biblioteka koja broji preko 750 djela.
Zbirka umjetničkih djela Bošnjačkog instituta je smještena u zgradi biblioteke Instituta i broji preko 750 djela. Tu su zastupljeni najznačajniji bosanskohercegovački umjetnici, od Ismeta Mujezinovića, Hakije Kulenovića, Rizaha Štetića, Ismeta Rizvića, Mersada Berbera, Affana Ramića, Mevudina Ekmečića, do Safeta Zeca, Salima Obralića, da nabrojimo samo neke.

U geleriji Bošnjačkog instituta ističe se "Zeleni salon Mersada Berbera“ u kojem je u tri dijela izloženo 60 ulja: Sarajevske razglednice, Skenderovi soneti i Alegorija o Srebrenici. Ovih 60 ulja i 8 impozantnih grafika Berber je poklonio Bošnjačkom institutu početkom 2005. godine, zajedno sa djelima priznatih hrvatskih i bosanskohercegovačkih vajara.

U prostorima Instituta se često postavljaju i izložbe iz knjiške i grafičke baštine Instituta, knjige, stare razglednice, crteži i slično.

Posjete stalnoj postavci u galeriji Bošnjačkog instituta su svake subote u terminima za obilazak ostalih zbirki Instituta, u 10, 11, 12, 13 i 14 sati, ili drugim danima po dogovoru. Privremene postavke su otvorene svakim danom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: