{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kultno sarajevsko kino Imperijal ponovo otvoreno

13.4.2018. u 19:01
405
25
Kultno sarajevsko kino Imperijal ponovo otvoreno
405
Brew Imperial Society ili BIS novi je naziv za kultno sarajevsko kino Imperijal, koje je nakon 10 godina zahvaljujući grupi entuzijasta ponovo otvorilo svoja vrata, u nešto drugačijem ruhu.
Ovo kultno mjesto za sve Sarajlije danas je zvanično otvoreno izložbom radova 13 fotografkinja i fotografa iz naše zemlje, koji su pokazali kako vide ovo, nekada kultno mjesto okupljanja Sarajlija.

Priču o ponovnom rađanju Imperijala započeo je direktor The Brew Co. Orhan Galičić. Kako nam kaže, ideja da uz podršku raje stvori nešto originalno i nesvakidašnje je ono što ga je "gurnulo" u ovaj posao. Podrška porodice, prijatelja i šire lokalne zajednice brzo je stigla, a priliku da poslovnu ideju sprovede u djelo, ekipa The Brew Co. pronašla je u Crowdfundingu ili nekonvencionalnom načinu prikupljanja novca putem online platformi.

Pored velikog broja mladih Sarajlija i Sarajki, ideju ponovnog otvaranja Imperijala podržale su brojne ličnosti iz kulturnog života BiH kao što su Gorana Jovanović, Lejla Bradić, Moamer Kasumović, Nenad Dizdarević, Predrag Pašić i mnogi drugi.

Vjerujući da će u budućnosti postati dio identiteta Sarajeva, ekipa The Brew Co. zajedno s rajom ne odustaje od cilja. Poruka je jasna, kino Imperijal vratilo se na BIS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: