Multietničko društvo
9

KUD "Vaso Jovanović" iz Srebrenice svečano proslavio 70. godišnjicu postojanja

FENA
U Kulturnom centru u Srebrenici večeras je održan koncert Kulturno-umjetničkog društva "Vaso Jovanović“ povodom 70. godišnjica postojanja ovog društva, a prije koncerta u centru grada upriličen je defile članova kulturno-umjetničkih društava.

Publiku su zabavljali članovi društava iz Zagreba, Mladenovca, Kalesije i Sarajeva, a prvi su nastupili najmlađi članovi KUD-a "Vaso Jovanović“ koji su se publici predstavili s tradicionalnim igrama, a zatim plesna grupa "Kuće dobrih tonova“ iz Srebrenice.

Predsjednik KUD-a "Vaso Jovanović“ Nermin Alivuković u izjavi za Fenu je kazao da ova godišnjica mnogo znači članovima KUD-a, kao i samom gradu.

"Ovaj jubilej nama znači puno, kao i našem gradu i našoj državi BiH, jer smo nastavili da njegujemo kulturnu i tradiciju svih naroda koji žive na ovim prostorima. Uspostavili smo dobru saradnju s drugim kulturno-umjetničkim društvima iz zemalja regije", istakao je Alivuković.

Član KUD-a "Biser“ iz Kalesije Fejzo Spahić kaže da je stekao dobar utisak tokom boravka u Srebrenici te da se lijepo osjećao u tom gradu.

"Imao bih želju opet doći sa svojim KUD-om, nastupali smo širom BiH, kao i u Srbiji i Hrvatskoj, imali smo nastupe i u inostranstvu", kazao je Spahić.

KUD "Vaso Jovanović“ osnovan je 1946. godine i multietničko je društvo, a danas broji oko 80 članova.