{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KUD Alat - muzički brend Trebinja

S
20.11.2011. u 10:06
0
1
KUD Alat - muzički brend Trebinja
0
KUD Alat - muzički brend Trebinja
Foto: SRNA
Gradsko kulturno-umjetničko društvo "Alat" iz Trebinja obilježilo je 55 godina postojanja tokom kojih je sa 500 članova preraslo u muzički brend Trebinja i najbrojnije društvo na Balkanu.
U okviru obilježavanja jubileja, članovi ovog društva predstavili su se sinoć i preksinoć posjetiocima u prepunoj sali Doma kulture u Trebinju sa više koreografija od Hercegovine, preko Aleksinca, do vojvođanskih i makedonskih igara.

Pozdravljajući brojne goste i sponzore koji su se okupili na obilježavanju velikog jubileja, čuvara muzičke baštine i narodnih običaja ovog kraja, predsjednik Društva Dragan Mijović-Žuti rekao je da je kroz "Alat" prošlo oko 3.000 članova, te da Društvo bilježi više od 2.500 koncerata i nastupa na prestižnim smotrama i festivalima folklora. Kada su u pitanju nastupi ovog kulturno-umjetničkog društva trebinjske sale su male da prime ljubitelje igara i pjesme koju izvode uigrani dugogodišnji članovi "Alata".

On je podsjetio da su članovi "Alata" osvajali brojna domaća i inostrana priznanja, a ove godine drugo mjesto na Internacionalnom festivalu folklora u Istanbulu. Osim nagrada, članovi KUD "Alat" ponosni su na brojne humanitarne nastupe, te učešće na mnogim značajnim kulturnim manifestacijama u gradu. Ovo Društvo je nedavno organizovalo humanitarni koncert za obnovu Saborne crkve u Mostaru, a svoju humanost planiraju da pokažu i nastupom u Ljubinju za pomoć mladoj djevojci iz tog grada.

KUD "Alat" radi u deset sekcija od dečije do prvog sastava, a na repertoaru ima 26 koreografija za koje imaju svoje nošnje i sopstveni orkestar. "Ove godine je upisano 70 novih članova, nakon čega smo prekinuli upis, jer više nemamo termina za probe, a zbog velike zainteresovanosti ponovo će početi probe za starije, koji žele da nauče da igraju", kaže Mijović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: