East West Centar
0

"Kriza može biti tako zabavna"

Sarajevo-x.com
Predstava Arthura Millera “Smrt trgovačkog putnika” u režiji Luka Percevala pozdravljena je u četvrtak navečer ovacijama i uzvicima “Bravo” na otvaranju programa “Berlin u Sarajevu: Schubuehne u East West Centru”. Program se nastavlja danas reprizom ove predstave, a sutra, 14.2.2009, u 20 sati u Narodnom pozorištu biće izvedena predstava “Ispod leda” mladog njemačkog pisca i reditelja Falka Richtera.

Ko su business konsultanti velikih svjetskih korporacija? Često čujemo da svijetom, u stvari, vladaju velike korporacije čiji poslovi se rasprostiru zemaljskom kuglom. Ko su ljudi koji vode te korporacije? Kavi su njihovi životi? Da li ih njihovo bogatstvo i moć čine sretnim? O čemu sanjaju, kakva sui ma sjećanja, koji su njihovi problemi?

Iznenađujuća, ultramoderna predstava Falka Richtera spaja izuzetan tekst, u sjajnom bosanskom prevodu Nadire Selimović, video projekcije i fantastične glumce. Thomas Thime je jedan od vodećih njemačkih glumaca kojeg naša publika poznaje iz Oskarom nagrađenog filma “Život drugih”. Mladi Andre Szimansky oduševio je sarajevsku publiku u predstavi “Smrt trgovačkog putnika”.

Za predstavu “Ispod leda” njemački kritičari su rekli da uspostvalja novu formu političkog teatra. Kritičarka Christina Wahl napisala je “Kriza može biti tako zabavna! Brilijantno!”, a Berliner Morgenpost piše “Radi Thomasa Thime-a samog vrijedi provesti veče u teatru. Ostajemo bez daha!”

Rezervacije karata na telefon: 062 760 257.