{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krenite "tragom bosanskih kraljeva" i upoznajte bh. kulturu

S
25.6.2010. u 14:54
4
112
Krenite "tragom bosanskih kraljeva" i upoznajte bh. kulturu
4
Krenite "tragom bosanskih kraljeva" i upoznajte bh. kulturu
Premijerom filma "Tragovima bosanskog kraljevstva", u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu, 29. juna 2010. godine, sa početkom u 14. sati, bit će otvorena "Sedmica bosanskih kraljeva”.
Uz pomoć sredstava koje je dodijelila Evropska unija u protekle tri godine, Fondacija “Mozaik” je sarađivala sa lokalnim zajednicama u okviru realizacije projekta
"Tragovima bosanskog kraljevstva" i uspješno kreirala jedinstven turistički proizvod na tržištu kulturno-turističke niše. Na ovaj način, turistički potencijal je transformisan u konkurentan turistički proizvod.

Projekat "Tragovima bosanskog kraljevstva" je ponudio kreiran turistički proizvod za deset lokalnih zajednica, povezujući ih kroz njihovu kulturnu i historijsku baštinu, te događaje koji evociraju vrijeme srednjovjekovne Bosne. Gradovi Kakanj, Vareš, Visoko, Zenica, Maglaj, Tešanj, Fojnica, Travnik, Donji Vakuf i Jajce su spremni da ugoste svoje posjetioce, uz bogat turistički program.

Ovaj projekat je osigurao rekonstrukciju spomenika kulture, restauraciju kulturne baštine, te razvoj turističke infrastrukture. Otvoreni su i opremljeni informacioni pultovi, postavljene su prodavnice suvenira, oživljeni umjetnički zanati i postavljene etnografske kolekcije.

Turistički radnici su imali adekvatnu obuku i edukaciju, izrađen je promotivni materijal i sprovedena su istraživanja tržišta, te je uspostavljena turistička ruta koja prolazi kroz ciljane gradove.

Učesnici Festivala će uživati u izuzetnom kulturno-historijskom iskustvu: takmičenje za najboljeg turističkog vodiča, turniri u srednjovjekovnim sportovima, izbor najboljih srednjovjekovnih menija itd.

Ova jednistvena turistička ponuda i odgovarajući turistički vodič za ovaj značajan proizvod štampan na bosanskom, engleskom i španskom jeziku, takođe će biti promovisani u sklopu Festivala "Sedmica bosanskih kraljeva".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: