{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kreativci u akciji na Sarajevo Green Design Festivalu

S
14.9.2010. u 12:50
0
0
Kreativci u akciji na Sarajevo Green Design Festivalu
0
U Sarajevu će od 17. do 24. septembra biti održan Sarajevo Green Design Festival koji ima za cilj promovirati važnost kvalitetnog, zelenog i održivog designa, ali i najaktuelnije trendove u oblasti održivog designa.
Kako je najavljeno, namjera ovog višeslojnoj i kreativnog događaja je načiniti Sarajevo centrom debate, razvoja i primjene principa i tehnologija zelenog designa.

Sarajevo Green Design predstavlja platformu za uspostavljanje saradnje između kreativnih i proizvodnih industrija, za transfere znanja putem radionica sa studentima i razmjenu ideja o različitim aspektima designa kroz međunarodna predavanja, debate, izložbe.

Najveći dio programa Sarajevo Green Designa bit će održan u Collegium artisticumu i na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu, a neki od programa bit će održani i u Kuršumli medresi, hotelu Hungarija na Ilidži i na Platou KSC Skenderija.

Ovogodišnji Sarajevo Green Design Festival posebno će se baviti mogućnošću transformacije napuštenih industrijskih zona u “kreativne gradove”. Kao uzorak će poslužiti sarajevska Tvornica žice.

Planirana je i radionica pod nazivom “Drugi život”, koja će obrađivati ponovno korištenje već iskorištenih materijala, a bit će otvoreno i 11 međunarodnih izložbi, te poslovni susreti pod pokroviteljstvom holandske ambasade u BiH.

Sarajevo Green Design Festival predstavlja zajednički napor Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Collegium artisticuma, Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti BiH i Univerziteta Twente iz Holandije.

U srijedu, 15. septembra, će biti održana i pres-konferencija u Domu mladih u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: