{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kraljevski muzički koledž iz Štokholma donirao klavire i pijanina

F
21.3.2008. u 14:36
0
0
Kraljevski muzički koledž iz Štokholma donirao klavire i pijanina
0
Kraljevski muzički koledž iz Štokholma donirao klavire i pijanina
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić uručio je danas šest klavira i osam pijanina predstavnicima sarajevskih škola i socijalnih ustanova.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kraljevski muzički koledž iz Štokholma donirao je te muzičke instrumente Gradu Sarajevu na inicijativu gradskog vijećnika Faruka Sijarića.

Klavire su dobili Osnovna muzička škola “Mladen Pozajić”, OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak”, OŠ “Grbavica II”, OŠ “Al Walidein Gazzaz”, Dom mladih Skenderija i Centar za slijepu i slabovidnu djecu, a pijanine OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, OŠ “Pofalići”, OŠ “Dobroševići”, OŠ “Vrhbosna”, Centar “Vladimir Nazor”, Zavod “Mjedenica” i Općina Goražde.

“Kraljevski muzički koledž iz Štokholma učestvuje u kulturnom razvoju Programa za razvoj i popularisanje muzičke umjetnosti, a zajedno u suradnji s Muzičkom akademijom u Sarajevu. U okviru tog programa donirano je ovih šest klavira i osam pijanina”, kazao je dogradonačelnik Jurišić.

On je naglasio da je ova donacija došla u prave ruke i da se nada da će djeca imati najveću korist od ovih instrumenata.

“Nadam se da će naša djeca znati da iskoriste ove instrumente u pravom smislu, jer jedan od ljepših osjećaja je osjećaj za muziku i ljubav prema muzici”, kazao je Jurišić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: