{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Korzo, vatromet, izložba i koncert na dan zatvaranja "Sarajevske zime"

F
20.3.2007. u 14:35
0
0
Korzo, vatromet, izložba i koncert na dan zatvaranja "Sarajevske zime"
0
Korzo, vatromet, izložba i koncert na dan zatvaranja "Sarajevske zime"
Bogati repertoar posljednjeg dana XXIII internacionalnog festivala "Sarajevska zima" bit će zaključen sutra zanimljivim programom "Korzo u nekom drugom gradu", s nizom plesnih grupa, učenika i šetača koji će od Vječne vatre do kafane "Parkuša" oživjeti nakratko nekada čuveni sarajevski korzo.
Sutrašnji repertoar počet će izložbom i dodjelom nagrada za video, likovne i literarne radove prispjele na međunarodni konkurs za djecu i omladinu o temi "Neki drugi grad", koja će biti otvorena u Domu policije u 12.00 sati.

Nastavit će se Regionalnom pjesničkom večeri, koja će biti upriličena u povodu Međunarodnog dana poezije i dočeka proljeća. Učestvovat će pjesnici iz Sarajeva, Zagreba, Podgorice, Novog Sada, Zenice, Banje Luke, Mostara te Ljubljane. Program bit će priređen u Domu pisaca u 19.00 sati.

Slijedit će nastup Beogradske filharmonije, koja će u Sarajevu nastupiti nakon 29 godina. Na programu će biti djela D. Šostakoviča, H. Rodriga te P.I. Čajkovskog, a dirigirat će Dorian Wilson. Koncert bit će održan u 20.00 sati u Narodnom pozorištu.

Direktor Festivala Ibrahim Spahić najavio je danas na konferenciji za medije u Sarajevu kako će centralni program predstavljati ceremonija zatvaranja "Sarajevske zime" u Velikom parku. Uz učesnike korza i ujedno uličnog teatra Mashvatri, bit će priređen veliki art vatromet pored fontane u parku. Bit će tu parkiran i art bus na inicijativu studenata, koji će instalacijom ukazati na potrebu izgradnje Concert Halla Sarajevo, kao i art tramvaj u kojem će biti postavljeno po 29 starih i novih fotografija Sarajeva.

Nakon zvaničnog zatvaranja, slijedit će i koncert internacionalnog banda Sinana Alimanovića u Domu policije u 22.30 sati, te otvaranje izložbe karikatura Đoke Ninkovića o temi "Neki drugi grad" u kafani "Parkuša" u 23.45 sati.

Spahić će tačno u ponoć u Velikom parku simbolično posaditi drvo kod fontane te objaviti temu 24. i 25. festivala "Sarajevska zima", koji će biti održani objedinjeno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: