{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koreografija "On your honey lips" u SARTR-u

11.3.2013. u 15:16
1
0
Koreografija "On your honey lips" u SARTR-u
1
Koreografija "On your honey lips" u SARTR-u
Večeras, od 20 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra, u okviru Sarajevske zime, publika će moći pogledati koreografiju “On your honey lips” u produkciji Francesca Selva Dance Company.
On Your Honey Lips počinje video projekcijom staccato pokreta golubice i završava "nagrizajućim"akcijama kapanja vode. Između te dvije projekcije, svojom predivnom vitalnom energijom i moćima, mladi plesači Compagnia Francesca Selva nas vode na putovanje kroz postojanje.

Njihova snaga i gracioznost komuniciraju više o odlučnosti i ljudskom duhu, nego o ljudskoj slabosti u korelaciji sa fizičkim objektima, što je već naglašena tema ovog plesnog komada. Strast i napori izvođača afirmiraju intenzivne boje i čvrste oblike života, umjesto njegove prolazne prirode i svakodnevnih nevolja.

Koreografija je originalna; geste i pokretio mutiraju i mijenjaju se prije nego postanu kliše. Ova kompanija sa sjedištem u Sieni osvojila je Florence Fringe nagradu za ovaj komad.

Francesca Selva je studirala na Nacionalnoj plesnoj akademiji u Rimu i Baletnoj školi Teatro alla Scala u Milanu pod vodstvom L.Dobrievich, usavršavajući svoju tehniku u Parizu radeći sa Raymond Franchetti, Solange Golovine, Gilbert Mayer, Andrei Glegolsky, Rudy Bryans, u Kanu sa Rosella Hightower, José Ferran, Patricia Neary. Organizirala je nastupe i master časove u Evropi, Americi I Japanu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: