{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konkurs za učešće na 2. Sarajevo Talent Campusu

S
Sarajevo-x.com
2.4.2008. u 12:00
0
0
Konkurs za učešće na 2. Sarajevo Talent Campusu
0
Konkurs za učešće na 2. Sarajevo Talent Campusu
Nakon uspješno realiziranog 1. Sarajevo Talent Campusa, Sarajevo Film Festival objavljuje konkurs za prijavu mladih talentovanih filmskih stvaralaca iz regiona na 2. Sarajevo Talent Campus koji ce biti održan u okviru 14. Sarajevo Film Festivala, od 3. aprila do 3. juna 2008. godine.
U sklopu 14. Sarajevo Film Festivala, mladi filmski profesionalci i studenti završnih godina filmskih akademija imat će priliku da uče od priznatih filmskih stručnjaka, te da se uključe u mrežu evropske i svjetske filmske industrije.

Sarajevo Talent Campus će i u svom drugom izdanju nastaviti sa kvalitetnim programom kao i prethodne godine. Podsjećamo, 1. Sarajevo Talent Campus ugostio je kao predavače dobitnike Oscara Alexandera Paynea, Jeremyja Ironsa, Juliette Binoche, Danisa Tanovića, Michaela Moorea te ugledne i višestruko nagrađivane filmske stvaraoce kao što su Steve Buscemi, Terry George, Jasmila Žbanić, te najuspješnije regionalne reditelje i filmske profesionalce Pjera Žalicu, Ademira Kenovića, Čedomira Kolara, Leona Lučeva i mnoge druge.

Učesnici 1. Sarajevo Talent Campusa učestvovali su i na konkursu za projekat "Sarajevo - grad filma" koji predstavlja logičan nastavak Campusa, gdje mladi filmski stvaraoci imaju priliku stečeno znanje pretočiti u konkretan praktičan rad - snimanje niskobudžetnih kratkih filmova. Na taj način se zaokružuje obrazovni proces - od edukacije do realizacije filmskog projekta. Već je odabrano pet projekata koji će u toku proljeća i ljeta biti snimani u Sarajevu, a po njihovom završetku, bit će predstavljeni na 14. Sarajevo Film Festivalu.

2. Sarajevo Talent Campus održat će se od 17. do 23. augusta 2008. godine. Uz kategorije reditelja, glumaca i producenata, od ove godine za učešće na 2. Sarajevo Talent Campusu imaju priliku aplicirati i mladi scenaristi.

Selekcijom ce biti odabrano ukupno 80 učesnika iz slijedećih zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: