{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konkurs za učeničke radove o herojima odbrane BiH

F
12.5.2006. u 13:18
0
0
Konkurs za učeničke radove o herojima odbrane BiH
0
Konkurs za učeničke radove o herojima odbrane BiH
Konkurs za literarne radove osnovaca i srednjoškolaca o njihovim razmišljanjima i sjećanju na šehide i poginule borce otvoren je 3. aprila i trajat će do 18. maja.
Organizator, Fond Kantona Sarajevo za zaštitu grobalja šehida i poginulih boraca, poziva učenike iz cijele BiH koji to dosad nisu učinili da pošalju radove, a njihove nastavnike da ih animiraju za učešće.

Cilj cijelog projekta je njegovati sjećanje na one koji su dali život za odbranu BiH.

"Sjećanje se ne njeguje baš dovoljno, a mora se naći više vremena za takve stvari", kazao je predsjednik stručnog žirija koji će ocjenjivati radove akademik prof. dr. Tvrtko Kulenović na pres-konferenciji sazvanoj povodom ovog konkursa u Sarajevu.

Pored njega, u žiriju su prof. dr. Muhamed Dželilović, Ferida Duraković, Nermina Kurspahić i Ajet Alili.

Za prvu kategorju učesnika - najmlađe osnovce od prvog do četvrtog razreda tema je: "Zašto se sjećamo šehida i palih boraca?", a za osnovce od petog do osmog razreda i srednjoškolce: "Sjećanje na šehide i pale borce". Broj radova iz jedne škole ne treba da bude veći od 20, a ukoliko bude, izbor će vršiti nastavnici.

Radovi će biti ocijenjeni deset dana nakon isteka konkursa 18. maja. Nagrade su novčane i u knjigama. Specijalne nagrade su računar i knjige za škole čiji nastavnci pokažu izuzetno zalaganje u vezi s ovim konkursom.

Učeničke radove - kratke priče, eseje ili pjesme, treba slati ispisane čitko rukom ili na kompjuteru na formatu A4, s imenom i prezimenom autora, razredom koji pohađa te imenom i adresom škole. Prikupljaju ih učitelji i nastavnici.

Treba ih slati u zatvorenoj koverti s naznakon "Za literarni konkurs" na adresu: Fond Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, Širokac 22, 71000 Sarajevo, BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: