Kultura
0

Konkurs za savremeni domaći dramski tekst otvoren još 14 dana

FENA
Još 14 dana ostalo je do isteka roka za prijavljivanje na konkurs za savremeni domaći dramski tekst, koji su zajedno objavili Internacionalni teatarski festival MESS Sarajevo i Inicijativa mladih za ljudska prava Beograd.

Tekstovi trebaju biti napisani na jednom od južnoslavenskih jezika, te afirmirati optimizam nove generacije u odnosu između Beograda i Sarajeva, angažirano i kritički preispitati predrasude, sučeljavati nas s nedavnom prošlošću, ali i nuditi nadu da su bolji odnosi između ovih gradova i sretnija budućnost cijelog regiona mogući, navodi se u saopćenju MESS-a.

Iz MESS-a podsjećaju da će najbolji tekst, prema odluci tročlanog žirija, biti praizveden u koprodukciji inicijatora na slijedećem festivalu ''Dani Sarajeva u Beogradu''.

Pobjednički autor bit će nagrađen s 2.500 eura.

Kandidati trebaju do 15. februara dostaviti svoje tekstove u štampanoj formi pod šifrom (4 primjerka) te u posebnoj koverti dostaviti rješenje šifre (šifra pod kojom su poslali rad, ime i prezime, adresu boravka i kontakt telefon).

Prijave se dostavljaju na adrese Festivala MESS Sarajevo (Maršala Tita 54/I) te Inicijative mladih za ljudska prava Beograd (Kondina 26/II, 11.000 Beograd).