{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konkurs za savremeni domaći dramski tekst otvoren još 14 dana

F
2.2.2010. u 11:22
0
1
Konkurs za savremeni domaći dramski tekst otvoren još 14 dana
0
Još 14 dana ostalo je do isteka roka za prijavljivanje na konkurs za savremeni domaći dramski tekst, koji su zajedno objavili Internacionalni teatarski festival MESS Sarajevo i Inicijativa mladih za ljudska prava Beograd.
Tekstovi trebaju biti napisani na jednom od južnoslavenskih jezika, te afirmirati optimizam nove generacije u odnosu između Beograda i Sarajeva, angažirano i kritički preispitati predrasude, sučeljavati nas s nedavnom prošlošću, ali i nuditi nadu da su bolji odnosi između ovih gradova i sretnija budućnost cijelog regiona mogući, navodi se u saopćenju MESS-a.

Iz MESS-a podsjećaju da će najbolji tekst, prema odluci tročlanog žirija, biti praizveden u koprodukciji inicijatora na slijedećem festivalu ''Dani Sarajeva u Beogradu''.

Pobjednički autor bit će nagrađen s 2.500 eura.

Kandidati trebaju do 15. februara dostaviti svoje tekstove u štampanoj formi pod šifrom (4 primjerka) te u posebnoj koverti dostaviti rješenje šifre (šifra pod kojom su poslali rad, ime i prezime, adresu boravka i kontakt telefon).

Prijave se dostavljaju na adrese Festivala MESS Sarajevo (Maršala Tita 54/I) te Inicijative mladih za ljudska prava Beograd (Kondina 26/II, 11.000 Beograd).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: