{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konkurs za najbolju fotografiju o temi ljudskih prava

F
23.9.2009. u 14:48
0
0
Konkurs za najbolju fotografiju o temi ljudskih prava
0
Konkurs za najbolju fotografiju o temi ljudskih prava
U Sarajevu će od 12. do 16. novembra biti održan 4. filmski festival o ljudskim pravima u organizaciji Udruženja "Pravo ljudski".
Festival srednjoškolcima, osim filmskog programa o ljudskim pravima, ove godine nudi i edukativne radionice.

U okviru festivalskog programa "Zumiraj prava" organiziran je i konkurs za najbolju fotografiju o temi ljudskih prava, saopćeno je iz Udruženja "Pravo ljudski".

Udruženje je pozvalo danas sve zainteresirane učenike srednjih škola dobi između 14 i 18 godina da se prijave na fotokonkurs posvećen temi "Zumiraj dostojanstv(en)o!".

Konkurs ima za cilj da uključi mlade u kreiranju spomenutog festivalskog programa te putem umjetnosti, odnosno fotografije probudi i razvije ne samo intelektualno osjećanje i svijest o ljudskim pravima već i socijalno angažirani aktivizam.

Rok za slanje fotografija je 16. oktobar.

Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku, crno-bijele ili u boji. Mogu biti razvijene iz filma ili dijapozitiva, ali u digitalnom obliku.

Uz svaku fotografiju potrebno je navesti naziv fotografije s kratkim opisom, porukom ili idejom, ime i prezime autora, naziv srednje škole, starosnu dob te kontakt.

Fotografije se mogu poslati e-mailom na [email protected] ili dostaviti na CD-u na adresu Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: