Kultura
0

Konkurs za festival animiranog filma

FENA
Organizatori sedmog međunarodnog festivala animiranog filma AniFest u Češkoj, koji će biti održan u maju, pozivaju zainteresirane da se prijave za učešće u takmičarskom programu, koji je podeljen na više kategorija.

Potrebno je poslati popunjeni prijavni formular i kopiju filma na DVD-iju do 21. januara, a moguće je prijaviti radove nastale posle 1. januara 2006. godine, koji nisu do sada ućestvovali u konkurenciji AniFesta.

Učešće je besplatno, a prijavni formular dostupan je na sajtu AniFesta http://www.anifest.cz, na kojem su objavljeni i detalji konkursa.

Takmičarski program obuhvata kategorije: veoma kratki film (do pet minuta), kratki film (duži od pet minuta), igrani dugometražni (duži od 60 minuta), televizijski filmovi i serijali (snimljeni za TV emitovanje, pri čemu samo dio serijala ulazi u konkurenciju), te video spotovi, reklame i najave, internet animacija (filmovi napravljeni za prezentaciju na internetu, u swf formatu, ne “teži” od 10 MB), kao i studentski filmovi (nastali kao dio obrazovnog programa).

AniFest bit će održan od 7. do 13. maja u gradu Trebon u Českoj, a posebnu prezentaciju imat će autori iz Česke, Slovačke i Austrije.