Predložite kandidate
0

Konkurs za dodjelu nagrada "Duško Kondor"

Sarajevo-x.com
Nevladina organizacija Gariwo Sarajevo objavila je konkurs za dodjelu nagrada za građansku hrabrost i afirmaciju građanske hrabrosti "Duško Kondor“, a koje su ustanovljene u čast i sjećanje na neumornog i beskompromisnog borca za građansku hrabrost i simbola građanske hrabrosti Duška Kondora. Ove nagrade se dodjeljuju osobama koje su svojim djelima, idejama, zalaganjem i ličnim primjerom iskazale ili afirmisale građansku hrabrost.

"Svim dosadašnjim i budućim dobitnicima Nagrade za građansku hrabrost i afirmaciju građanske hrabrosti 'Duško Kondor' želimo poručiti da nisu sami i da njihova djela u teškim vremenima nisu uzaludna. Zahvaljujući njima, znamo razliku između dobra i zla, hrabrosti i kukavičluka, dostojanstva i stida. Oni su simboli građanske hrabrosti i učitelji svim generacijama", navodi se u konkursu za dodjelu nagrada za građansku hrabrost i afirmaciju građanske hrabrosti "Duško Kondor“ kojeg je objavila nevladina organizacija Gariwo Sarajevo.

Za nagradu za građansku hrabrost i afirmaciju građanske hrabrosti "Duško Kondor“ možete kandidovati:

• pojedince koji su iskazali građansku hrabrost, • pojedince koji su afirmisali građansku hrabrost, • pojedince koji se bore protiv nepravde koja se nanosi drugim i drugačijim, • pravednike koji su se suprotstavili negativnom autoritetu u bilo kojem obliku, • pojedinca koji je pomogao vama ili nekom drugom.

Prijedlog u pisanoj formi uz dokumentaciju i iskaze eventualnih svjedoka o djelima pojedinaca potrebno je dostaviti do 1.10. 2008. na adresu:

NVO GARIWO Sarajevo Branilaca Sarajeva 39, 71000 Sarajevo

Elektronskom poštom na [email protected] ili [email protected]

Faksom na +387 33 202 976