{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konkurs za Bijenale od 15. januara do 30. marta

F
10.12.2006. u 17:09
0
0
Konkurs za Bijenale od 15. januara do 30. marta
0
Konkurs za Bijenale od 15. januara do 30. marta
Predsjednik Međunarodne asocijacije Bijenala mladih Mediterana i Evrope Ibrahim Spahić danas je saopćio da će se konkurs za Bijenale, koje će biti održano u Aleksandriji, od 25. oktobra do 4. novembra 2007. godine u organizaciji biblioteke Aleksandrije, guvernera Aleksandrije i Vlade Ujedinjene arapske Republike Egipat, biti raspisan od 15. januara do 30. marta 2007.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovaj poziv upućuje Izvršni komitet iz Aleksandrije svim umjetnicima iz 48 zemalja, Afrike, Azije i Evrope uključujući sve zemlje EU.

Nakon Barcelone, Bolonje, Valensije, Marseja, Lisabona, Torina, Rima, Atene, Sarajeva i Napulja, u Aleksandriji će se prvi put održati Bijenale koje će omogućiti da se pod temom „Kairos“ okupi više od 1.000 umjetnika.

Formiran je i specijalni komitet koji će raditi na selekciji i programiranju Bijenala za 2007. godinu u kojem se nalaze najuglednije ličnosti iz svijeta umjetnosti, a posljednjih decenija predstavljaju i najznačajnije institucije ili su umjetnici koji imaju svjetski prestiž.

Svako do njih će uputiti poziv u svim oblastima umjetnosti mladima do 35 godina da se kandiduju za ovo 13. po redu Bijenale mladih umjetnika Mediterana i Evrope.

Ova manifestacija ujedno će biti u 2007. i najveći svjetski događaj umjetnosti i zajedno sa svim drugim velikim događajima kao što su Bijenale u Veneciji i dr.

Umjetnici iz BiH mogu se javiti na adresu Međunarodnog centra za mi r- Festival Sarajevo Sarajevska zima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: