|

Konkurs VBZ-a i ove godine "otkrio" novo ime

Konkurs VBZ-a i ove godine "otkrio" novo ime
0
F
FENA
7.11.2007. u 15:53
0
komentara
0

dijeljenja
Konkurs VBZ-a i ove godine "otkrio" novo ime
Zagrepčanka Svjetlana Gjoni ovogodišnja je dobitnica nagrade izdavačke kuće VBZ Zagreb za najbolji neobjavljeni roman.
Na konkurs VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman stiglo je 98 rukopisa pod šifrom.

Članovi VBZ-ovog žirija bili su Miljenko Jergović (predsjednik žirija), Julijana Matanović, Zoran Ferić, Strahimir Primorac i Nenad Rizvanović, a nagrada za najbolji neobjavaljeni roman iznosi 100.000 kuna.

Nagrađeni rukopis, autorica koja, kako saznajemo, od predsjednika žirija Miljenka Jergovića do sada ništa nije objavila, nazvala je Nula Nemo, a također je rukopis poslat pod istom šifrom.

O rukopisu "Nula Nemo" žiri je zapisao da je to velika epska priča koja koristeći realističku konvenciju pronađenoga rukopisa nudi labavi kriminalistički zaplet i niz naoko nepovezanih priča o svemu i svačemu. S vremenom kockice se polagano počinju slagati u intrigantan uzorak. Ovo je roman o životu i odrastanju u Zagrebu pedesetih godina, o intrigantnim osamdesetima i kulturnim kodovima jednoga sada već mitskog razdoblja našega društvenog života te o tranzicijskim devedesetima u umjetničkim krugovima Zagreba i Beča.

Inače VBZ-ov konkurs za najbolji neobjavljeni roman, među piscima se smatra jednim od najznačajnijih iz dva razloga.Kao prvo konkurs nije lokalnog karaktera te se mogu prijaviti autori s područja bivše Jugoslavije i šire, koji pišu štokavskim jezicima, a također ni nagrada nije zanemarljiva ni mogućnost kvalitetne distribucije knjige...
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.