Prijavite se
353

Konfučijev institut u Sarajevu nudi dvosedmično studijsko putovanje u Kinu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U cilju promovisanja kineskog jezika i kineske kulture, Konfučijev institut u Sarajevu od 17. do 31. jula 2017. godine organizuje studijsko putovanje u Kinu.

Boravak u Kini bit će podijeljen na program koji će biti organiziran u Pekingu i koji, između ostalog, uključuje posjetu Zabranjenom gradu, Kineskom zidu i drugim znamenitostima, kao i program u gradu Lanzhou gdje će biti organizovani časovi kineskog jezika, tradicionalnih kineskih borilačkih vještina, sviranja muzičkih instrumenata, te ceremonija ispijanja čaja i boljeg upoznavanja kineske kulture.

U toku dvosedmičnog boravka u Kini, učesnicima će biti pružen besplatan smještaj i ishrana (džeparac od 50 juana dnevno za ishranu), transport grupe i sve aktivnosti na području Kine, kolektivne naknade za obilaske i ulaznice, besplatni kursevi, zdravstveno osiguranje. Svaki polaznik sam snosi troškove svog leta do Kine i troškove aplikacije za vizu.

Svoje učešće u programu mogu prijaviti građani Bosne i Hercegovine starosne dobi do 35 godina, te studenti i polaznici programa Konfučijevog instituta ili neke druge institucije u BiH na kojoj se izučava kineski jezik i kultura. Uslov je dobro zdravlje. Po zakonima propisanim od lokalnih vlasti maloljetni studenti trebaju roditelja ili staratelja da potpiše sporazum kojim se slažu da student učestvuje u putovanju.

Registracija:

Za izvršenje prijave potrebno je predati popunjen aplikacijski obrazac i fotokopiju pasoša. Broj polaznika je ograničen na 10. Krajnji rok za prijavu je produžen do 20.6.2017. godine.

"Molimo da se obratite Konfučijevom institutu Univerziteta u Sarajevu sa popunjenim obrascem na e-mail [email protected]", navodi se u saopćenju.