{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konfrencija o umrežavanju u oblasti kulture

F
31.5.2008. u 10:09
0
0
Konfrencija o umrežavanju u oblasti kulture
0
Konfrencija o umrežavanju u oblasti kulture
Međunarodna konferencija “Re-network!” o umrežavanju u oblasti kulture bit će održana 12. juna u Ljubljani, u okviru tradicionalnog sastanka evropskih tačaka kulturnog kontakta.
Bit će to prilika i za novi susret predstavnika internet portala za kulturu iz bivše Jugoslavije, članova inSEEcp mreže, osnovane nakon regionalnih radionica u Beogradu 2006. i 2007. godine.

Konferencija je dio redovnog susreta evropskih tačaka kulturnog kontakta (CCP), administratora programa EU “Kultura 2007-2013”, kojem su ove godine pristupile i Srbija i Makedonija.

Susret CCP-a bit će održan od 11. do 14. juna u Ljubljani i Mariboru, a okupit će predstavnike 33 CCP-a, u organizaciji SCCA - Zavoda za savremenu umjetnost Ljubljana / Tačke kulturnog kontakta Slovenije.

Sastanak CCP-a u Ljubljani organizovan je povodom završetka presjedavanja Slovenije Evropskom unijom, a okupit će i predstavnike Evropske komisije, Evropske agencije za rekonstrukciju, predstavnike ministarstava za kulturu, kao i mnogobrojnih evropskih mreža i aktivista u kulturi i umjetnosti .

U okviru konferencije “Re-network” bit će održan i sastanak portala za kulturu iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore, članova inSEEcp mreže, koja je osnovana nakon dvije za regionalne radionice odrzane u Beogradu 2006. i 2007. godine u organizaciji Portala za jugoistočnu Evropu-SEEcult.org, uz podrsku Gete instituta Beograd, tj. Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope.

Konferencija će biti održana uz podršku slovenskog ministarstva kulture, Evropske komisije, Sekretarijata za presjedavanje EU, Ureda slovenačke vlade za komunikacije, kao i kancelarija CCP iz Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: