{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija "Media Literacy" u Mediacentru Sarajevo

2.6.2003. u 13:45
0
0
Konferencija "Media Literacy" u Mediacentru Sarajevo
0
Konferencija "Media Literacy" u Mediacentru Sarajevo
Danas u 10 sati u sarajevskom Mediacentru počela je jednodnevna konferencija "Media Literacy", kao dio šireg projekta namijenjenog obrazovanju iz oblasti medija za učenike srednjih škola.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Želeći da se ukaže na značaj i ulogu medija u naučno - odgojnom procesu, MEDIACENTAR Sarajevo i Fond Otvoreno društvo BiH, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih država - Office of Public Affairs (OPA), uz podršku projekta CIVITAS – međunarodnog programa građanskog obrazovanja, pokrenuli su projekat Media Literacy - obrazovanje iz oblasti medija za učenike srednjih škola.

Masovni mediji su komunikacijska sredstva i ustanove koji djeluju na veliki broj čitalaca, slušalaca i gledalaca (štampa, radio, TV). Oni su sastavni dio našeg svakodnevnog života. Moćno utiču na naše mišljenje, definišu naše stavove i umnogome određuju naše ponašanje. Brzina razmjene informacija i njena dostupnost čine naša znanja i vidike širim i upotrebljivijim na svim nivoima djelovanja.

Cilj projekta je razvijanje informiranog, kompetentnog i aktivnog građanina koji će biti posvećen razvoju demokratskog društva. Kako su mediji sastavni dio našeg svakodnevnog života, o njihovoj ulozi i uticaju ne treba mnogo govoriti. Ciljnu grupu predstavlja jedanaest srednjih škola iz Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: