Sarajevska filharmonija
0

Koncert u povodu 20. godišnjice ujedinjenja Njemačke

Sarajevo-x.com
Sarajevska filharmonija za 8. oktobar u 20 sati najavljuje koncert u saradnji sa Ambasadom Njemačke u Sarajevu, a u povodu 20. godišnjice ujedinjenja Njemačke.
Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu u Sarajevu, a publici će biti priušten istinski muzički praznik, jer su na programu djela poznata i izvan koncertnih hala: F. Mendelssohn: Uvertira "The Hebrides" i L. van Beethoven: Simfonija no. 7 op.92 A-Dur

Koncertom diriguje gost iz Njemačke, maestro Patrick Strub. On je široko obrazovan muzičar, koji je završio muzikologiju i psihologiju u Minhenu, studij violine u Hamburgu i Rimu, a časove dirigovanja je pohađao u Hamburgu i Sieni.

Za njega je karakteristično da veliku pažnju i šansu pruža mladim muzičarima širom svijeta, kao gostujući dirigent u muzičkim školama, univerzitetima i državnim muzičkim institucijama.

Od 1979. godine je umjetnički direktor Simfonijskog orkestra Stuttgart, koji je najznačajniji orkestar južne Njemačke i s njim je održao veliki broj koncerata u zemlji, ali i inostranstvu, u Španiji, Italiji, Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu, Kini...

Radio je sa mnogim značajnim ansamblima: Radijski simfonijski orkestar Stuttgart, Slovačka filharmonija, Radio orkestar Krakov, Kamerni orkestar Kobe, Nacionalni RTV orkestar Peking, Makedonska filharmonija, Solisti di Napoli...

Nadamo se da će izvanredan dirigent i kvalitetan repertoar, kao i sam povod, biti razlog da naša vjerna publika ne propusti ni ovaj događaj u Narodnom pozorištu u petak 8.10.2010. godine, poručuju iz Sarajevske filharmonije.

Rezervaciju ulaznica, po cijeni od: 10 KM (balkon i galerija), 20 KM (parter) i 30 KM (lože), možete izvršiti na brojeve telefona: 550 070 i 221 682 ili e-mailom [email protected], a kupovinu istih na blagajni Narodnog pozorišta, u terminima od 9-12 i 16-19.30 sati.