Svečanost
422

Koncert u Narodnom pozorištu povodom Dana državnosti BiH

Klix.ba
Sarajevska filharmonija
Sarajevska filharmonija
U organizaciji Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Javne ustanove Sarajevska filharmonija održaće se Koncert u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, 19. novembra 2020. godine, u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 20.00 sati.

U programu učestvuju orkestar Sarajevske filhramonije i solisti Opere Narodnog pozorišta Sarajevo pod dirigentskom palicom maestra Darija Vučića. Građani Bosne i Hercegovine Koncert će moći pratiti u direktnom prenosu na BHT1.

Nastavak realizacije važnih kulturnih projekata

Organizaciju Koncerta u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine ispred Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića potpisuje savjetnik Amel Suljović koji je naglasio da je uprkos pandemiji Covid 19 zadovoljan realizacijom kulturnih projekata u ovoj godini.

"Pored Koncerta u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine koji nam predstoji, uspjeli smo sa našim partnerima realizirati nekoliko značajnih projekata od kojih bih izdvojio Koncert posvećen najmlađoj srebreničkoj žrtvi, malenoj Fatimi, takođe u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom, te monografsku izložbu slika "Srebrenica" Mersada Berbera koja traje u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine", rekao je Suljović.

Vedrana Šimić
Vedrana Šimić

Direktor Javne ustanove Sarajevska filharmonija Samir Lokvančić izrazio je zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Kabinetom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića, ističući kako je Koncert u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine posebna čast i privilegija.

"Nažalost, zbog pandemije nismo u mogućnosti ugostiti sve zvanice koje bismo željeli, ali će građani putem BHT1 uživati u djelima evropske i bosanskohercegovačke kulturne baštine, uz izuzetne sopranistice Ademu Pljevljak-Krehić, Aidu Čorbadžić, Katarinu Kikić i Vedranu Šimić", zaključio je Lokvančić.

Koncert će biti održan uz prisustvo ograničenog broja zvanica u skladu sa mjerama Kriznog štaba Federacije Bosne i Hercegovine.