{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert "Tri žene" u Bosanskom kulturnom centru

S
23.9.2010. u 10:19
0
4
Koncert "Tri žene" u Bosanskom kulturnom centru
0
Koncert "Tri žene" u Bosanskom kulturnom centru
Prvog oktobra u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu bit će održan koncert turske grupe "Tri žene".
Grupu čine tri pjevačice koje na jedinstven način interpretiraju tradicionalne pjesme Balkana, koje sadržajem i u muzičkom smislu nose veliko bogatstvo. "Tri žene" će pratiti vrsni muzičari na tradicionalnim instrumentima poput kanuna, zurne, tambure, bubnjeva i harmonike.

Ovaj koncert dio je opsežnog projekta "Zlatni putevi", čija treća faza pod nazivom "Tragom Evlije Čelebije" predstavlja turske umjetnike u zemljama kojima je nekad putovao čuveni turski putopisac. Koncert se organizira uz podršku Ambasade Republike Turske i Predstavništva za kulturu i informacije Turske ambasade.

Ovo je samo jedan dio velikog kulturnog projekta pod nazivom "Istanbul – evropska prijestolnica kulture 2010" koji ima cilj predstaviti potencijal kulture Istanbula, važnost interkulturalnog dijaloga, te naglasiti ulogu umjetnika u stvaranju tog dijaloga.

Koncert "Tri žene" bit će održan u Bosanskom kulturnom centru 1. oktobra s početkom u 20.00 sati. Ulaz je besplatan i dobra je prilika za upoznavanje turskih umjetnika na sceni koncertne dvorane BKC-a u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: