{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert Sarajevske filharmonije u Zenici

S
13.10.2011. u 09:20
0
3
Koncert Sarajevske filharmonije u Zenici
0
Nakon uspješnog Koncerta otvaranja sezone, prepune sale zadovoljnih lica koji su sa oduševljenjem slušali koncert Sarajevske filharmonije, a koja je sa gostima iz Turske krenula sa svojom internacionalnom saradnjom u ovoj godini, nastavlja se i dalje u narednim projektima.
U petak 14. oktobra 2011. godine u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije u saradnji sa Bosanskohercegovačko-američkom akademijom nauka i umjetnosti (bhaaas) imat će zadovoljstvo da nastupi sa svjetski poznatim umjetnicima iz SAD-a.

Jednim u rangu od najboljih klasičnih gitarista, Almerom Imamovićem, koji je zajedno sa flautisticom, Jessicom Pierce, osnovao svjetski poznati duo za gitaru i flautu AlmaNova. Od 2006. godine zajedno su izveli više od 40 novih djela za flautu i gitaru, od kojih su većinu sami komponirali. Svoj rad predstavili su na pet kontinenata i četiri studijska albuma.

Na koncertu će se predstaviti i mladi bosanskohercegovački umjetnici Ammar Biser-gitara i Vedad Zulić – harmonika, koji iako mladi, već su ostvarili brojna priznanja kako u Bosni i Hercegovini tako i na međunarodnim takmičenjima.

Na programu koncertu bit će izvedena Brahmsova Akademska festival uvertira,

Vivaldijev Koncert za dvije gitare, Mozartov Koncert za flautu i orkestar, Murenov Indifférence, za

harmoniku i orkestar, Larsenov Deep Summer Music i Rodrigov Concierto de Aranjuez za gitaru i orkestar.

Pod dirigentskom palicom Nyele Basney, koja je osnivač i direktor Međunarodnog festivala kamerne muzike Orvieto Musica u Italiji, kao i umjetnički direktor Opere North Park Univerziteta i dirigent hora Allegro i Nacionalnog orkestra u Teksasu.

Ulaz na koncert je slobodan, a sve dodatne informacije možete dobiti u direkciji Sarajevske filharmonije na broj telefona: 033 66 65 20 ili na e-mail [email protected]

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: