{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert Sarajevske filharmonije 11. oktobra

10.10.2012. u 09:15
1
1
Koncert Sarajevske filharmonije 11. oktobra
1
Koncert Sarajevske filharmonije 11. oktobra
Proteklog mjeseca, veoma uspješnim koncertom, Sarajevska filharmonija je započela svoju novu koncertnu sezonu. Već u četvrtak 11. oktobra sa početkom u 20 sati je koncert na kojem će nastupiti vodeći umjetnici današnjice iz Turske.
Cihat Aşkin, violinista koji je još prošle godine svojim nastupom oduševio sarajevsku publiku, izvest će jedan od najpoznatijih i najizvođenijih koncerata za violinu i orkestar P. I. Čajkovskog.

Cihat Aşkin je istaknuta ličnost u muzičkom životu Turske, gostuje širom zemlje i u inostranstvu, Evropi, Aziji, Africi i SAD-u. Nocilac je brojnih nagrada i priznanja, osnivač i direktor Kamernog orkestra u Istanbulu, kao i obrazovnog projekta koji je posvećen obrazovanju mladih i učenju violine u svim dijelovima Turske pod nazivom CAKA "Cihat Aşkin i njegovi mladi prijatelji".

Publika će također imati priliku uživati u izvedbi Simfonije br. 5 u c-molu, jedne od najpoznatijih simfonija Ludwig van Beethovena koja se ujedno ubraja i u najpopularnija djela klasične muzike.

Orkestar Sarajevske filharmonije predvodit će maestro Hakan Şensoy, umjetnik kojeg je Asocijacija Istanbulske filharmonije imenovala za „najuspješnijeg umjetnika godine“ i nosilac prestižne nagrade za umjetničku branšu Tehničkog univerziteta u Istanbulu “Superior Success in Artistic Branch”, koju su dodijelili samo četiri puta u istoriji svog postojanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: