{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert poljskih božićnih pjesama i bosanske sevdalinke 10. decembra u Vijećnici

5.11.2014. u 15:51
3
2
Koncert poljskih božićnih pjesama i bosanske sevdalinke 10. decembra u Vijećnici
3
Koncert poljskih božićnih pjesama i bosanske sevdalinke 10. decembra u Vijećnici
Koncert gudačkog kvarteta u čijem sastavu će biti poljski, bosanskohercegovački i regionalni umjetnici, održat će se 10. decembra ove godine u sarajevskoj Vijećnici.
Izvodit će se djela poznatih poljskih umjetnika, Stanislawa Moniuszka i Fryderyka Chopina, ali i tradicionalne poljske božićne pjesme, božićne pjesme Hrvata sa ovih prostora, te bosanska tradicionalna pjesma–sevdalinka.

Ovo je istaknuto tokom današnjeg susreta gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića sa ambasadorom Poljske u BiH Andrzejom Krawczykijem.

"Želja nam je, da promovišemo klasičnu muziku i uopće kulturu Poljske među građane i goste grada Sarajeva", kazao je poljski ambasador Krawczyk.

"Ovaj koncert predstavlja izvanrednu priliku za našu buduću intenzivniju saradnju", rekao je gradonačelnik Komšić te sa zadovoljstvom prihvatio poziv poljskog ambasadora da u ime domaćina, grada Sarajeva, pozdravi sve one koji će prisustvovati ovom izuzetnom događaju u Vijećnici.

Tokom susreta zajednički je ocijenjeno da postoji želja da se međusobnim angažmanom otvore prostori i uspostavi saradnja i u drugim oblastima, pogotovo između glavnih gradova Sarajeva i Varšave. Stoga se danas razgovaralo i o kapitalnim gradskim projektima: sarajevskoj Trebevićkoj žičari, odnosno o projektu izgradnje druge linije metroa u Varšavi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: