Kultura
15

Koncert Latifa Moćevića "Pjevaj mi o lijepom" u Sarajevu

Klix.ba
U nedjelju, 05.10. 2014., u sali Općine Novi Grad Sarajevo održat će se svečani bajramski koncert Latifa Moćevića s orkestrom.

Koncert u Sarajevu je dio mini turneje “Pjevaj mi o lijepom” čiji je cilj promocija kulture i mladih umjetnika, na putu očuvanja tradicije lijepe riječi kroz pjesmu u bajramskom duhu.

Općina Novi Grad Sarajevo je organizator svečanog koncerta koji će zasigurno obogatiti kulturnu ponudu grada i uljepšati Bajram u Sarajevu.

Latif Moćević promoviše muziku koja pjeva o lijepom. Pored autorskih kompozicija na koncertu gosti će poslušati sevdalinke, obrade kompozicija svjetske baštine iz domena pop-kulture, obrade poznatih opernih arija i liedova, kao i duhovnu muziku. Sve kompozicije su obojene originalnim aranžmanima.

Dodatnu težinu programu daje orkestar koji čine obrazovani muzičari, svršenici i studenti muzičkih akademija.

U želji da se pokrene razvoj zdravog pristupa pjevanju, Latif Moćević će u sali Općine Novi Grad, održati i besplatnu muzičku, pjevačku radionicu uz klavirsku pratnju Džemšida Hodžića i publici ponuditi smjernice kroz druženje uz pjesmu. Datum održavanje radionice će biti naknadno objavljen.

Bilo da su u pitanju djeca, mladi ili zreli ljudi, amateri ili profesionalci kroz radionicu će upoznati osnove vokalne tehnike koje mogu biti ključne za pravilno shvatanje pjevanja. Estetika slušanja i pjevanja će dobiti novu dimenziju, slušat ćemo lijepo, pjevat ćemo lijepo.

Ulaz na koncert je slobodan.