{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert japanskog benda “Pangaea”

S
19.5.2009. u 09:49
0
1
Koncert japanskog benda “Pangaea”
0
Koncert japanskog benda “Pangaea”
Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini i Udruženje BH-Nippon, u saradnji sa Japanskom fondacijom Budimpešta, su domaćini zajedničkog koncerta “Promise to Forest” japanskog benda “Pangaea” i Sarajevskog gudačkog kvarteta. Koncert će se održati u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu (BKC), ovog četvrtka, 21. maja, u 19:30 sati, a ulaz na koncert je besplatan.
Japanski muzičari će svirati savremenu japansku muziku koristeći Koto (japanska harfa), Noukan i Shinobue (oboje japanske frule), Kyujo-Hensho (japansko zvono), gitaru i kontrabas. Nastup sa Sarajevskim gudačkom kvartetom će prikazati harmoniju spoja japanske i zapadnjačke muzike. Koncert će također poslužiti kao primjer osnovne ideje samog naziva benda i sve nas ponovo ujediniti kao što je možda i bilo nekad davno kada su svi ljudi nastanjivali jedan superkontinent koji se zvao “Pangaea”.

Mediji su srdačno pozvani da dođu na koncert 21. maja, kao i na probu koja će se održati 20. maja, u prostorijama Sarajevskog gudačkog kvarteta na prvom spratu Narodnog pozorišta u 16:00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: