Kultura
0

Koncert "Indexi i prijatelji - za Daču, Bodu i Đoku"

FENA
Koncert posvećen pokojnim članovima grupe "Indexi" Davorinu Popoviću, Bodi Kovačeviću i Đoki Kisiću "Indexi i prijatelji - za Daču, Bodu i Đoku" bit će održan 7. maja u 20.00 sati u sportskoj dvorani "Mirza Delibašić".

Na konferenciji za novinare upriličenoj u povodu održavanja koncerta, organizator ove manifestacije Tomislav Kašljević najavio je učešće više od 20 pjevača i muzičara koji će izvoditi pjesme legendarnih "Indexa".

"Učešće su, između ostalih, potvrdili i Fadil Redžić, Zlatan Redžić, Vlatko Stefanovski, Vernes Ljuštaku, Ranko Rihtman, Neno Jurin, Sinan Alimanović, Peco Petelj i Miroslav Šaranović", kazao je Kašljević.

Koncert, koji je nastavak prošlogodišnje serije koncerata pod istim nazivom, uveličat će i Hari Varešanović, Boris Novković, Mladen Vojičić Tifa, Massimo, Dado Topić, Aki Rahimovski, Fazla, Toni Cetinski, Arsen Dedić i dr.

"Poseban kuriozitet priuštit će nam Tarik Filipović koji je pristao da otpjeva jednu pjesmu "Indexa" koja nikada nije snimljena - "Sarajevske kiše", najavio je Kašljević.

Ističući da ovaj koncert nije humanitarnog karaktera već se njime odaje počast pokojnim članovima "Indexa", Kašljević je objasnio da će sav prihod od koncerta ići porodicama pokojnika.

"Pustili smo u prodaju 4.000 ulaznica po cijeni od deset KM i ja sam već, da ne bi bilo praznih naklapanja o zaradi s ovog koncerta, jutros uplatio 30.000 KM na račun porodica Popović, Kovačević i Kisić", kazao je Kašljević.

Prisutnim se obratio i član "Indexa" Sinan Alimanović koji je istakao važnost koncerta u smislu njegovanja sjećanja na legendarne "Indexe".

"Sretan sam što sam se rodio s talentom za muzičara. Da se ponovo rodim, opet bih bio isto i trudio bih se da osnujem bend kakvi su bili "Indexi", rekao je Alimanović.

Sponzori koncerta su kompanija M:tel koja će uz svaku kupljenu kartu darovati pretplatnički broj uz 60 KM kredita te kompanija "Pliva".