{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert belgijskih pijanista u utorak

F
10.2.2009. u 11:41
0
1
Koncert belgijskih pijanista u utorak
0
Koncert belgijskih pijanista u utorak
Belgijski pijanisti Peter Vanhove i Jan Vande Weghe predstavit će se večeras ovdašnjoj publici koncertom koji će u Bošnjačkom institutu biti održan u okviru muzičkog dijela programa ovogodišnjeg Festivala "Sarajevska zima".
Peter Vanhove studirao je i magistrirao na Kraljevskom konzervatoriju u Briselu, Leuven Lemmensinstituutu i Konzervatoriju Maastricht. Dobitnik je nagrade na takmičenju "Axion Classics" kojeg je organizirala belgijska banka Dexia.

Bio je prvoplasirani finalist na "Concorso Pianistici europei" u Ostuni (Italija) 1997. godine. Iste godine je osvojio i prvu nagradu na "Concorso Internazionale per giovani interpreti" u Švicarskom gradu Roveredo. Dobitnik je i specijalne nagrade "Brahms" na "Concorso Internazionale Citta’ di Lodi" (Italija). Izdao je dva CD -a i nastupao na brojnim festivalima.

Jan Wande Weghe je studirao na Kraljevskom konzervatoriju u Briselu, Leuven Lemmensinstituutu i Hochschule der Künste u Berlinu. Također je pohađao i brojne stručne kurseve kod György Seböka, Petera Feuchtwangera i Irwina Gagea.

Nastupao je na međunarodnim festivalima širom Evrope. Svirao je kao pratnja muzičarima iz čitavog svijeta. Dobitnik je brojnih nagrada, a neke od njih su "Nagrada Festivala" Flanders Festivala i nagrada "Maurice Lefranc". Predaje na Kraljevskom konzervatoriju u Briselu.

Koncert će početi u 20 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: