Kultura
0

Konaković i Kurić potvrdili podršku Jazz Festu Sarajevo

FENA
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar kulture i sporta Mirvad Kurić održali su danas sastanak sa direktorom Sarajevo Jazz Festa Edinom Zubčevićem, na kojem su dogovorili da će Kanton Sarajevo nastojati finansijski podržati 20. Međunarodni muzički festival koji će biti održan naredne godine od 2. do 6. novembra.

"Jazz Fest je izuzetno kvalitetan projekt i mi ćemo u okviru naših mogućnosti učiniti sve da ga podržimo", naglasio je premijer Konaković te dodao kako nema sumnje da je festival u prethodne dvije decenije izrastao u kulturnu manifestaciju koja Sarajevo čini izuzetno važnim mjestom na mapi evropskih muzičkih događaja.

Tokom razgovora, rečeno je kako će se naredne godine na Jazz Festu predstaviti oko 200 muzičara iz različitih dijelova svijeta, a programi će biti održani u različitim historijskim i umjetnički značajnim lokacijama poput Vijećnice, Katedrale, Pozorišta mladih i Bosanskog kulturnog centra.

"U prvoj sedmici novembra naredne godine Sarajevo ćemo učiniti mjestom susreta brojnih profesionalaca i novinara iz cijelog svijeta koji će povodom obljetnice Festivala posjetiti Sarajevo i dodatno ga promovirati kao svjetsku i evropsku kulturnu i turističku destinaciju", pojasnio je direktor Zubčević koji se, ovom prilikom, zahvalio ministru i premijeru, jer su prepoznali značaj Festivala, saopćeno je iz Press službe KS.