{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Komšić otvorio izložbu Safeta Zeca u Splitu

S
15.7.2011. u 11:29
0
1
Komšić otvorio izložbu Safeta Zeca u Splitu
0
Komšić otvorio izložbu Safeta Zeca u Splitu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u Splitu je otvorio izložbu poznatog bosanskohercegovačkog umjetnika Safeta Zeca.
Izložba pod nazivom “Moć slikarstva” postavljena je u okviru 57. Splitskog ljeta, festivala koji već dugi niz godina okuplja najpoznatije umjetnike iz raznih oblasti.

Predsjedavajući Komšić je izrazio zadovoljstvo što otvara izložbu, kako je rekao, jednog od najvećih savremenih slikara našeg podneblja. Prema njegovim riječima. Safet Zec je umjetnik koji stvara u Sarajevu, u Veneciji, izlaže u Parizu, Berlinu, Rimu, Splitu, ali je i čovjek koji se vraća korijenima i često inspiraciju nalazi u svom ateljeu u Počitelju.


Predsjedavajući Komšić je naglasio da je i ova izložba dalji konkretan doprinos sve bogatijim vezama i odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

“Koristim priliku da čestitam gradu Splitu ukupan ekonomski i društveni razvoj, posebno očuvanje i unapređenje ukupnog kulturnog života. Splitu, koji je bio i ostaje blizak i drag građanima BiH i koji predstavlja jedna od najvažnijih vrata prema Mediteranu, grad u kome su našli utočište mnogi od mojih sugrađana. Radujemo se i svakom budućem uspjehu Splita, a pozivam na jačanje što svestranijih veza Splita sa gradovima u mojoj zemlji”, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: