{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fuad Arifhodžić je bio primjer multikulturalnosti Sarajeva

A
9.4.2014. u 21:59
25
18
Fuad Arifhodžić je bio primjer multikulturalnosti Sarajeva
25
U Umjetničkoj galeriji BiH večeras je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić otvorio izložba "Fuad Arifhodžić - stogodišnjica" povodom Dana grada Sarajeva i obilježavanja stogodišnjice rođenja umjetnika.
Otvorenju izložbe su, osim Komšića, prisustvovali su Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, direktor Umjetničke galerije BiH Strajo Krsmanović, brojni ambasadori stranih zemalja, članovi porodice i prijatelji Fuada Arifhodžića kao i veliki broj ljubitelja umjetnosti i kulture.

Prije samog otvorenja izložbe, gdje je izloženo oko 60 slika, u izvedbi etnokulturnog ansambla muzičke akademije u Sarajevu prisutni su imali priliku da uživaju u tradicionalnoj bosanskohercegovačkoj muzici.

Hadžibajrić je izjavio da je slikar Arifhodžić o Sarajevu u svojim djelima govorio sve one najljepše priče o tom gradu.

“Slike koje je napravio Arifhodžić govore mnogo o Sarajevu i o životu ovog grada. Drago mi je da imamo priliku da sve do 9. maja uživamo u ovoj izložbi", rekao je Hadžibajrić.

Komšić je izložbu otvorio riječima kako je Arifhodžić bio primjer suživota, međusobnog razumijevanja i multukulturalizma Sarajeva.

"Imao sam priliku da poznajem Arifhodžića. To je bio čovjek koji je u sebi nosio mnogo različitosti. On je predstavljao Sarajevo u njegovom najljepšem licu i imao je dug i ispunjen život. On je bio čovjek koji je predstavljao multikulturalnu i građansku BiH. Bio je primjer društveno angažiranog umjetnika koji je širio univerzalne vrijednosti kako bi sve ljude učinio boljima", kazao je Komšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: