{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komplet knjiga Johnnyja Štulića do kraja avgusta

S
19.8.2010. u 10:37
0
4
Komplet knjiga Johnnyja Štulića do kraja avgusta
0
Komplet knjiga Johnnyja Štulića do kraja avgusta
Branimir Johnny Štulić
Komplet od 15 knjiga Branimira Johnnyja Štulića, osnivača jedne od najuticajnijih rock-grupa bivše Jugoslavije - "Azre", pojavit će se u prodaji krajem avgusta, najavio je direktor izdavačke kuće "Plato" Branislav Gojković.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Riječ je o Štulićevim prevodima, odnosno prepjevima na srpski jezik, čuvene Herodotove "Istorije", Homerove "Ilijade" i "Odiseje", Tukididovog "Peloponeskog rata", Ksenofontove "Helenske istorije", "Uspinjanja (Anabasa)" i "Ustava Atenjana i Lakedemonjana".

U kompletu se nalaze i Plutarhova djela (Likurg/Tezej/Pelopida), "Aleksandrijadida" (život Aleksandra Makedonskog sastavljen iz antičkih izvora), "Argonautika" Apolonija Rođanina, "Trijada" (Lao Ce, Empedokle i Džen Luan), "Sun Cu", "Kali Juga", "Smijurijada" (autobiografija sa komentarima), kao i pjesme koje je "Azra" pjevala i "Govorili su o Johnnyju" (novinski tekstovi od 1977. do 2004).

"U kompletu će se naći i 'Hrestomatija', odnosno izbor dijelova tekstova iz knjiga koje su uticale na Johnnyja Štulića", rekao je Gojković za beogradske "Večernje novosti".

On je rekao da sve knjige imaju u prosjeku 600 do 700 strana, u tvrdom povezu sa zaštitnim omotom i ilustracijama, te da se prema Štulićevoj želji knjige neće prodavati pojedinačno, već samo u kompletu, koji će koštati 150 eura, a moći će se kupiti na šest rata.

Poklon kupcima kompleta bit će dva muzička CD-a sa posljednja dva koncerta koje je Štulić održao 1990. godine u Mostaru i Banjoj Luci.

Gojković je rekao da za sada nije izvjesno hoće li se Štulić pojaviti na na promociji ili nekoj od književnih večeri.

"Iako mu je neizmerno drago što će posle 20 godina konačno objaviti knjige, Štulić je i dalje deprimiran, ljut i kivan ne samo na nekadašnje kolege iz benda, već i na izdavačke kuće koje su objavljivale njegove albume. Za sada je odgovor odrečan, ali, ko zna, čuda su moguća", rekao je Gojković.

Johnny Štulić već 20 godina živi u Holandiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: