Novogodišnji poklon
43

Komedije i predstave u Narodnom pozorištu Sarajevo gledajte po promotivnim cijenama

Klix.ba
Narodno pozorište Sarajevo, kao poklon za početak nove kalendarske godine, ljubiteljima teatra nudi priliku da po promotivnoj cijeni kupe ulaznice za komedije koje će biti izvedene u mjesecu januaru, ali i većinu drugih predstava.

Ulaznice za sve kategorije koštaju 10 KM, a publika će imati priliku da uživa u komičnoj Donicetijevoj operi "Viva la Mamma" u režiji Aleksandra Nikolića, koja će na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo biti izvedena u utorak, 9. januara 2018. godine. Dan poslije, 10. januara, možete pogledati dramu "Sve se nekako preživi osim smrti" u režiji Dine Mustafića.

U petak, 12. januara, zabavite se gledajući hit komediju "Balkanski špijun u Sarajevu" rađenu prema tekstu Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića. U Narodnom pozorištu Sarajevo provedite ugodan vikend i pogledajte Nušičevu komediju "Ožalošćena porodica" u režiji Ahmeda Imamovića. Predstava će biti izvedena u subotu, 13. januara.

Utorak, 16. januar, rezervisan je za ljubitelje baleta. Naime, Balet Narodnog pozorišta Sarajevo izvest će "Alisu u zemlji čuda", u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića. U srijedu, 17. januara, očekuje nas drama "Otkrivanje žene", prema tekstu Harisa Pašovića, koji potpisuje i režiju, a koja je nastala u koprodukciji East West Centra i Narodnog pozorišta Sarajevo. U petak, 19. januara, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena komedija "Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna", u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

Sva izvođenja počinju u 19:30 sati.

Ulaznice možete rezervisati na www.nps.ba ili ih kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta Sarajevo, koja radi od 9:00 do 11: 30 sati i od 15:30 do 19:30 sati.