Kultura
1

Komedija "Ljupaf" na sceni Kamernog teatra 29. novembra

Klix.ba
Pozorišna predstava "Ljupaf", čiju režiju potpisuje američki glumac, reditelj i profesor Ronald Rand, a uloge tumače Zana Marjanović, Muhamed Hadžović i Moamer Kasumović bit će izvedena na sceni Kamernog teatra 29. novembra u 20:00 sati.

"Ljupaf" je priča o ljubavnom trouglu između dva prijatelja, materijaliste Milta i nonšalantnog Harryja. Njih dvojica se sasvim slučajno susreću na mostu, a Milt sprečava Harryja da skoči u rijeku. Obojica su podjednako nezadovoljni svojim životima, a Milt zaključuje kako bi Harryju mogao "utrpati" svoju suprugu Ellen i tako se rješiti svog najvećeg problema te potom nastaviti život s ljubavnicom.

Ova komedija je u Kamernom teatru već bila postavljena krajem šezdesetih godina prošlog vijeka i bila je najizvođenija, sa više od 200 repriza.

Reditelj Rand je kazao da mu je bilo zadovoljstvo raditi sa talentiranim glumcima i produkcijskim timom.

"Zahvalan sam na prilici da budem ovdje i radim sa ovim talentiranim glumcima koji imaju tako duboke duše, koji su me duboko dirnuli i od kojih sam ja također učio. Komad 'Ljupaf' se dotiče teme koja nam je svima važna, a to je ljubav. Ono što je čini komičnom su odnosi između ovih likova, supružnika i neobičnog lika Harryja. Blesave stvari koje se dešavaju među njima odgovaraju i na pitanje s kojim se svi susrećemo svakodnevno, a to je kako se nositi sa životom. Ovo nije samo komedija, već i komad koji govori o stvarima koje su veoma važne i otvaraju put ka savjesti", rekao je Rand.

Prvi dio predstave traje sat i 10 minuta, a nakon 15-minutne pauze, slijedi još 50 minuta.