18. i 19. maja
22

Komedija "Ljupaf" i drama "Hadersfild" na sceni Kamernog teatra 55

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Na sceni Kamernog teatra 55 večeras će biti izvedena predstava "Ljupaf" koju je prema tekstu Murrayja Schisgala režirao američki glumac, reditelj i profesor Roland Rand, a već sutra možete uživati u brilijantnoj glumačkoj predstavi "Hadersfild" koja je rađena po tekstu srbijanskog dramatičara Uglješe Šajtinca

Komedija "Ljupaf"/"Luv" Murraya Schisgala govori o ljudskim odnosima. Komad je premijerno izveden na Broadwayju 1964. godine, ali tada je svijet bio mnogo drugačiji od današnjeg. Pa ipak, ljudi se nisu toliko izmijenili od tada. Još uvijek tražimo način kako da živimo jedni s drugima, da volimo jedni druge, da shvatimo smisao svijeta u kojem živimo. "Ljupaf" je priča o ljubavnom trouglu između dva prijatelja, materijaliste Milta i nonšalantnog Harryja.

U predstavi igraju Zana Marjanović, Muhamed Hadžović i Moamer Kasumović.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Predstava "Hadersfild" rađena je po tekstu srbijanskog dramatičara Uglješe Šajtinca koji na nedvojben način govori o raspadu jednog društvenog i moralnog sistema vrijednosti. Predstavu je na scenu Kamernog teatra 55 postavio Emir Zumbul Kapetanović.

"Svakodnevno se, kao u ogledalu, ogledam sa prijateljima koji, kao Rašo, destruktivno bauljaju po sadašnjosti zaglavljeni u svojoj prošlosti i nemaju snage da krenu dalje", rekao je Kapetanović.

U predstavi igraju Muhamed Hadžović, Admir Glamočak, Senad Alihodžić, Sabit Sejdinović, Sanin Milavić i Fatima Kazazić.

Karte možete kupiti na blagajni Kamernog teatra ili putem sistema kupikartu.ba i svim prodajnim mjestima servisa ili na blagajni Kamernog teatra 55.