Putem Facebooka
3

Kolektivna virtuelna godišnja izložba "Collegium Artisticum 2020" 28. januara

L. K.
Kolektivna selektivna godišnja izložba “Collegium Artisticum 2020“, posvećena 6. aprilu - Danu grada Sarajeva, biti konstruirana i postavljena kao virtualna izložba na platformi Artsteps i zvanično otvorena u četvrtak, 28. januara 2021. godine u 19:00 sati.

Takođe, u četvrtak, 28. januara 2021. godine u 12:00 sati, u prostoru galerije Collegium artisticum će biti upriličena zvanična dodjela nagrada i priznanja za najbolja ostvarenja prema odlukama stručnih komisija udruženja. Dodjeli nagrada mogu prisustvovati predstavnici medija.

Link za virtualnu izložbu kao i dodatne informacije o izložbi biće dostupne na Facebook događaju.

A od 29. januara, u radnom vremenu galerije, publika će moći i uživo pogledati izložbu arhitektonskih ostvarenja iz 2020. godine članova i članica Asocijacije arhitekata u BiH.

Od 1975. godine konstanta u izlagačkom programu galerije Collegium artisticum je istoimena zajednička izložba članova i članica tri bosanskohercegovačka udruženja: Udruženja likovnih umjetnika BiH, Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH i Asocijacije arhitekata u BiH.

Svake godine u aprilu publika je imala jedinstvenu priliku da u prostoru galerije Collegium artisticum pogleda izložbu koja obuhvata širok dijapazon stvaralačkih promišljanja, istraživanja, stremljenja i dostignuća u sferama likovne i primijenjene umjetnosti, dizajna i arhitekture, djela iz oblasti grafičkog, produkt i modnog dizajna, scenografije, kostimografije, umjetničke fotografije, enterijera, keramike, ilustracije, umjetničke obrade metala, tekstila i drugih materijala, djela iz oblasti crteža, slikarstva, skulpture, grafike, instalacije, performansa, video umjetnosti...

"Nažalost, u ovoj nemiloj situaciji koja nas je nenadano zadesila, zbog trenutnog epidemiološkog stanja kao i izostanka adekvatne finansijske podrške resornih ministarstava, nismo bili u mogućnosti da izložbu realizujemo u planiranim terminima i prezentujemo javnosti kao prethodnih godina", poručili su iz ove galerije.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti predstavnicima Udruženja likovnih umjetnika BiH (ULUBiH) koje je nosilac organizacije izložbe “Collegium Artisticum 2020“.