Iza kulisa SFF-a
0

Kokice gotove, kutak za šminkanje spreman

Sarajevo-x.com
Heineken Open Air je spreman za prvu projekciju (Foto: Sarajevo-x.com)
Heineken Open Air je spreman za prvu projekciju (Foto: Sarajevo-x.com)
Crveni tepih je postavljen, Heineken Open Air je spreman za prvu projekciju, a kutak za snimanje pripremljen je za prvu zvijezdu, kao i ostali glavni sadržaji.

Osim stvari i događaja koje svi vide, iza kulisa i reflektora SFF-a veliki broj ljudi radi na tome da sve protekne u najboljem redu i da dobro funkcionira.

Ispred Narodnog pozorišta sreli smo Mirelu Nović, vizažistkinju BHT-a koja nestrpljivo čeka postavljanje klime, ali i prvu osobu koju će šminkati prije večerašnjeg otvaranja.

"Večeras šminkam voditeljicu Zanu Marjanović, a ne znam ko će još sjesti na ovu stolicu. Nadam se da će to biti Mickey Rourke, najveća zvijezda ovogodišnjeg SFF-a", rekla je Nović.

Kako je rekla, posao koji radi je naporan, život se živi na točkovima, ali je ujedno i zanimljivo i interesantno. Od glumaca koje je šminkala ponosno je istakla ime Dragana Bjelogrlića kao najvećeg glumca sa kojim je radila, do kraja SFF-a pretpostavljamo.

Radovi i na Heineken Open Airu privedeni su kraju. Štandovi sa pićima i cigaretama su postavljeni, a kokice već pucketaju.

Kako su nam rekli radnici koji ih prave, prve kokice u mašinu su stavljene u podne. Kada budu gotove, prebacuju se u poseban grijač koji ih održava toplim do večerašnje projekcije. Tokom Festivala napravi se i proda više od 40 kilograma kukuruza za kokice.

Pored kokica neizostavno je i piće. Štand je postavljen, a frižideri su puni.

Admir Oković koji radi na štandu sa pićima kaže da se tokom jedne noći zaradi oko dvije hiljade maraka, a tokom cijelog SFF-a 14-15 hiljada KM.