Rezervišite ulaznice
0

Koje predstave vas u aprilu očekuju u Kamernom teatru 55

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Kamerni teatar 55 s radošću obavještava svoju publiku, širu javnost i sve zaljubljenike u teatarsku umjetnost da su od danas otvorene rezervacije ulaznica za predstave koje će biti izvedene u aprilu 2024. godine.

Uzimajući u obzir izuzetan interes tokom marta, kada su sve predstave bile rasprodate u rekordnom roku, Kamerni teatar 55 želi omogućiti publici da na vrijeme osigura svoje mjesto.

Objavljivanjem repertoara za april, Kamerni teatar 55 pruža priliku da unaprijed rezervišete i preuzmete ulaznice te organizirate svoje obaveze kako biste uživali u jedinstvenim umjetničkim doživljajima.

Kolektiv Kamernog teatra 55 povodom 27. marta, Svjetskog dana teatra, upućuje iskrene čestitke svim pozorišnim radnicima. Publici se zahvaljuje na podršci i raduje se vašem prisustvu na predstavama.

Ovogodišnja poruka povodom Svjetskog dana teatra glasi "Umjetnost je mir", a napisao ju je Jon Fosse, norveški pisac i dramaturg. U njoj je naglasio univerzalnu vrijednost umjetnosti.

"Spajanjem posebnog s jedinstvenim, uz pomoć umjetničkog izraza i to ne otklanjajući posebnost, već njenim naglašavanjem, dozvoljavajući da kroz nju zablista sve što je strano i nepoznato. Rat i umjetnost su suprotnosti, baš kao rat i mir - tako jednostavno. Umjetnost je mir", između ostalog je naveo.