{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Književnost jugoistočne i srednje Evrope u fokusu

S
28.9.2010. u 11:40
0
1
Književnost jugoistočne i srednje Evrope u fokusu
0
Književnost jugoistočne i srednje Evrope u fokusu
Treći međunarodni sajam knjige "Buch Wien“ u novembru održava se paralelno s drugim bečkim književnim događajem "Lesefestwoche“ (15.-21.11.) i akcijom Grada Beča "Jedan grad, jedna knjiga“ na kojoj građanima bude podijeljeno 100.000 besplatnih knjiga.
Iako mlad sajam, "Buch Wien“ se već isprofilirao kao književni događaj od posebnog značaja za domaće autore i književnike iz jugoistočne i srednje Evrope. Organizatori najavljuju književne promocije oko 200 autora na više tribina Sajamskog centra i drugim lokacijama širom grada.

U saradnji sa nekoliko međunarodnih kulturnih institucija, kao što su KulturKontakt Austria i evropska mreža Traduki, organizatori spremaju književne susrete s autorima iz jugoistočne i srednje Evrope.

Ukrajinska književnica Oksana Zabuško predstaviće svoj novi roman "Muzej zaboravljenih priča“, a pjesnici Luljeta Liheshanaku iz Albanije, Lidija Dimkovska iz Makedonije i Marko Pogačar iz Hrvatske predstaviće se bečkoj publici na "Poetskoj večeri jugoistočne Evrope“ .

"Između Talina i Skoplja, od Tirane do Tbilisa“ naziv je književnog susreta na kojem učestvuju autori Muharem Bazdulj, Srđan Valjarević iz Srbije i Maja Vidmar iz Slovenije. Oni su troje od 24 autora iz jugoistočne i srednje Evrope čiji su radovi sadržani u antologiji KulturKontakt Austrije "Grenzverkehr II“ o teškoćama prevazilaženja granica. Djela Frauka Šehića, Asmira Kujovića i Mirze Fehimovića takođe su sadržana u ovoj antologiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: