{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Književno veče sa Miletom Stojićem i Farukom Šehićem

S
3.3.2011. u 14:40
0
0
Književno veče sa Miletom Stojićem i Farukom Šehićem
0
Književno veče sa Miletom Stojićem i Farukom Šehićem
Mile Stojić
Goethe-Institut u Bosni i Hercegovini je prošle godine učestvovao u književnom projektu "Odvažiti se na sjećanje": 23 autora i autorke iz deset zemalja jugoistočne Evrope su bili pozvani da naprave retrospektivu svojih domovina te je reflektuju kroz priče i pjesme.
Rezultati književnih putovanja objavljeni su 2010. u specijalnom izdanju renomiranog njemačkog književnog časopisa "Die Horen".

Nakon toga, uz veliki napor, svi tekstovi su prevedni na jezike država jugoistočne Evrope i objavljeni su na web-stranici "Odvažiti se na sjećanje" uz audiosnimke i fotografije autora/ki i prevodilaca/teljkama, kako bi se radovi učinili dostupnim svim čitaocima/teljkama iz ovih država.

Neki od autora, među njima i Mile Stojić iz BiH, pozvani su na Lajpciški sajam knjige koji se održava u martu ove godine. On će učestovati u diskusijama i javnom razgovoru poznatog TV-emitera ARTE posvećenim projektu "Odvažiti se na sjećanje".

Goethe-Institut u Bosni i Hercegovini ove književne radove želi predstaviti i u Bosni i Hercegovini. Pri tome u okviru ove književne večeri neće biti samo promovisano horen-izdanje ovog projekta i web-stranica, nego će biti objavljen i zbornik priča i pjesama učesnika/ca na bosanskom/hrvatskom/srpskom u saradnji sa izdavačkom kućom Buybook.

Kako bi promovisali ovu publikaciju Goethe-Institut i izdavačka kuća Buybook pozivaju sve zainteresovane i sve ljubitelje književnosti na književno veče bosansko-hercegovačkih autora, koje će se održati 10. marta u Goethe-Institutu.

Autor Mile Stojić predstavit će se svojom pjesmom "Snijeg", a Faruk Šehić pričom "Slijepe mrlje".

Književno veče i diskusiju moderirat će pjesnik i novinar Ahmed Burić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: