Kultura
0

FOTO / Književni klub Mostar upriličio književnu večer

FENA
Književni klub Mostar u subotu navečer je u klubu Aleksa organizirao književnu večer s Katicom Felštinski i Aronom Baretićem, pjesnicima iz Hrvatske.

Katica Felštinski, poetesa iz Crikvenice, mostarcima je čitala ljubavne stihove, dok je Riječanin Aron Baretić, po zanimanju kapetan duge plovidbe, predstavio pjesme inspirirane pomorskim putovanjima i ljudima.

Predstavljači su bili Goran Karanović i Anes Oručević, a stihove su, uz autore, čitali mostarski glumci Ivo Krešić i Nikolina Ljuboja.

Uprkos velikom broju ljudi koji su došli na književnu večer, predstavljanje hrvatskih pjesnika teklo je u intimnom tonu, prekidano jedino čestim aplauzima. Programu su se kasnije priključili i pjesnici Književnog kluba Mostar koji su čitali svoje pjesme.

Na kraju dvosatnog programa, gosti iz Hrvatske uručili su Književnom klubu Mostar vrijedne darove. Gradonačelnik Crikvenice poslao je fotomomografiju tog grada, dok su Mostarcima iz Rijeke uručeni časopisi Književno pero te knjige od članova Hrvatskog književnog društva.

Katica Felštinski i Aron Baretić, koji su i službeno primljeni u Književni klub Mostar s počasnim statusom ''prijatelja kluba'', bili su prezadovoljni nastupom u Mostaru.

"Ponovno sam se srela s prijateljima koje sam upoznala u Sarajevu prošle godine na NKS. Književni klub Mostar osmislio je divan program“, istaknula je Felštinski, a tim se pohvalama pridružio i Baretić.

"U Mostaru sam bio davno, prije rata i drago mi je što sam ponovno tu. Bilo mi je zadovoljstvo predstaviti se u klubu Aleksa i družiti s članovima Književnog kluba Mostar. Nadam se da će naš idući susret biti na nekom sličnom književnom događaju u Rijeci", izjavio je Baretić.