|

Književna večer s Maricom Bodrožić i Veliborom Čolićem

Književna večer s Maricom Bodrožić i Veliborom Čolićem
0
F
FENA
25.11.2010. u 14:18
0
komentara
0

dijeljenja
Književna večer s Maricom Bodrožić i Veliborom Čolićem
Centar Andre Malraux, Goethe-institut i Francuski institut u BiH organiziraju 30. novembra u Goethe-institutu, u okviru Evropskih kulturnih susreta i književnog programa "Susjedi", literarnu večer s Maricom Bodrožić i Veliborom Čolićem.
Oni će čitati odlomke iz svojih romana "Sjećanje vilinskih konjica" i "Kod Alberta", dok će moderator večeri biti Mile Stojić.

U njemačko-francuskom projektu "Susjedi" su učestvovala 223 mlada autora iz svih dijelova BiH, a Marica Bodrožić, Velibor Čolić i Mile Stojić bili su dio žirija koji je odabrao pobjedničke radove.

Odabrali su petnaest literarnih radova koji će biti objavljeni u zbirci izdavačke kuće "Šahinpašić".

Ova večer je ujedno i prva večer Evropskih kulturnih susreta koje organizira Centar Andre Malraux. Riječ je o nekadašnjoj manifestaciji pod nazivom Evropski književni susreti koja ove godine mijenja koncept, šireći svoje polje djelovanja na sve sfere kulturnog života.

Pored književne večeri s Maricom Bodrožić i Veliborom Čolićem, na programu Kulturnih susreta su brojni drugi događaji, od kojih radionice prevođenja, projekcije filmova, izložbe, susreti s filozofima, glumcima, režiserima.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.